Sunday, May 27, 2018

Sastojci (za četiri osobe)

  • 350 g pilećih grudi bez kostiju
  • 3 čena belog luka
  • sok od limuna
  • 1 kafena kašika meksičkih začina
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 2 crvene iseckane paprike
  • 1 velika konzerva pasulja
  • 8 gotovih pljeskavica
  • 1 avokado
  • 85 g listova zelene salate
  • 3 mlada luka
  • 3 supene kašike svežeg kolijandera
  • 1 paradajz
  • 4 supene kašike kisele pavlake
  • tabasko
  • mleveni crni biber
 

Način pripreme

U posudu stavite piletinu, iseckan beli luk, limunov sok i smesu meksičkih začina, posolite i pospite mlevenim crnim biberom.

 

 teflonskom tiganju ugrejte ulje. Stavite piletinu i pecite oko 1 minut bez mešanja. Dodajte papriku i pecite na jakoj vatri oko pet minuta, dok kora ne postane braon. Stavite pasulj i uz povremeno mešanje ga ugrejte.

U međuvremenu na pleh stavite pljeskavice i ugrejte ih u prethodno zagrejanoj rereni na 180 stepeni oko tri minuta. Avokado oljuštite i isecite na kockice.

Pileću smesu s paprikom podelite na pljeskavice. Dodajte avokado, seckanu salatu i mladi luk, na kockice iseckan paradajz, seckani kolijander i tabasko. Služite preliveno kiselom pavlakom.

Vreme pripreme: vreme pripreme 15 minuta, vreme pečenja 15 minuta

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

SRPSKI INFORMATIVNI PORTAL

Ono o čemu drugi ćute

mi nećemo.

Bez Uvrede. Bez Cenzure.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!