Tuesday, June 19, 2018

Prženice ukusa koji se pamti dugi, pripremaćete ove prženice često


Sastojci

250 g čokolade

125 ml slatke pavlake

4 velika jaja

240 ml čokoladnog mleka 

1 kašika kakaa

1 kašičica ekstrakta vanile

prstohvat soli

2 kašike maslaca

6 debljih kriški hleba 

Priprema

1. Hleb narežite na kriške debele tri centimetra i zarežite s jedne strane kako bi u sredini dobili džepić.  

2. Zagrejte pavlaku do vrenja i prelijte preko čokolade. Pričekajte dva minuta, a zatim počnite mešati dok se smesa ne sjedini.  

3. Pričekajte da se ohladi pa je prebacite u jednokratnu kesu za ukrašavanje. U dubljoj posudi  pomešajte jaja, čokoladno mleko, ekstrakt vanile, kakao i so. 

4. Hleb najpre napunite čokoladom, a potom ga umočite s obe strane u smesu mleka, jaja i kakaa.  

5. Rastopite maslac i pecite hleb 3-4 minuta s obe strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 EXPRES - POHOVANI HLEB OD ČOKOLADE! Slatki zalogaji

065 333 90 29

info@expres.rs

Our website is protected by DMC Firewall!