Torta od šargarepe i pomorandže

Izvor Tvornica zdrave hrane jul 10, 2018

Sočan biskvit sa šargarepom i pomorandžom kao i ukusni zdravi čokoladni preliv čine ovu tortu neodoljivom.

Sastojci za biskvit:

- 2 šoljice speltinog brašna

- 1 i po šoljica izrendane šargarepe

- 2 kašičice cimeta

- 1 pomorandža

- 7 kašika kokosovog šećera 

- 1/2 šoljice kokosovog ulja

- 1 prašak za pecivo

- šaka oraha

Preliv:

- 2 kašike kokosovog ulja

- 2 kašike kakao praha

- malo biljnog mleka

- malo javorovog ili agavinog sirupa s čokoladom

Šargarepu i pomorandžinu koru izrendajtešto sitnije. Iscedite sok od pomorandže i pomešajte sa uljem i šećerom.   U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno seckane orahe pa u to dodajte sok od pomorandže i šargarepu i po potrebi dodajte biljno mleko.

Smesu stavite da se peče 40 minuta na 180 stepeni.

Za preliv pomešajte sve sastojke i zagrejte ih na vatri uz mešanje 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte preko torte.  

Tortu stavite u frižider i poslužite je za par sati.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
Our website is protected by DMC Firewall!