Tuesday, June 19, 2018

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po osam i sedam i po godina zatvora policijske inspektore u Valjevu Dejana Subotića i Milana Ćulafića.


Osuđeni su jer su primali mito od dilera dorge, kao i zbog prodaje kilograma zaplenjenog heroina za 12.000 evra.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu od 11. maja 2017. godine kojom su inspektori osuđeni zbog izvršenja produženog krivičnog dela primanje mita i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Njima je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela od 12.000 evra koju su dužni da u dinarskoj protivvrednosti solidarno plate u korist budžet suda, kao i iznos od po 7.000 dinara, navodi se u presudi.

Subotić je osuđen, jer je prema presudi, od 2010. godine do 25. avusta 2013. godine kao šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Valjevu, neposredno zahtevao i primio novčanu korist za sebe od osuđivanog prodavca droge G.Đ, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti, kao i da ne izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Za svoje činjenje i nečinjenje je od G.Đ. uzimao po 100 evra nedeljno, zauzvrat mu saopštavajući poverljive informacije o akcijama polcije, kao i da li je neko od uhapšenih prijavio G.Đ. da je drogu kupio od njega.

Takođe ni jednom nije izvršio službenu radnju koju je morao da izvrši -pretres stana G.Đ.

Nakon što je G.Đ. izašao sa odsluženja kazne on je nastavio da mu za novac saopštava informacije.

Ćulafić je krajem januara pa do avgusta 2013. godine u Valjevu u zvanju mlađeg policijskog inspektora za suzbijanje maloletničke delikvencije neposredno zahtevao i primio za sebe novčanu korist od svedoka, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti i da izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Subotić i Ćulafić su takođe osuđeni jer su sredinom maja 2013. godine, od droge koju je policija u Valjevu zaplenila i čuvala, oduzeli jedan kilogram heroina kojem su imali pristup zbog radnog mesta na kojem su bili zaposleni, da bi potom službenim vozilom drogu odneli i prodali je osuđenom G.Đ. za 12.000 evra, koji je on dalje ti heroin prodavao trećim licima.

Obojica su uhapšeni 2013. a otkaz u policiji su dobili 2016. godine.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 EXPRES - Inspektori osuđeni zbog mita i droge!

065 333 90 29

info@expres.rs

Our website is protected by DMC Firewall!