Sunday, May 27, 2018

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su odnosi Srbije i Hrvatske temeljni za funkcionisanje regiona, i da su u vreme njegovog mandata bili neuporedivo bolji nego danas i tada nije bilo „histerije“.


„Ono što smo u vremenu mog mandata (bivši predsednik Hrvatske) Ivo Josipović i (bivša premijerka) Jadranka Kosor učinili bilo je neuporedivo bolje od odnosa danas, odnosi danas ponovo pokušavamo da gradimo, a odnose koji su temeljni za funkcionisanje regiona, zato sam i im posvetio posebnu paznju“, rekao je Tadić za N1.

Prema njegovim rečima, nije normalno da se zalažete sa pomirenje sa Hrvatskom, a naoružavate se i impilicitno pretite Hrvatskoj oružjem dugog dometa.

„Morate da pokažete da ste za politiku pomirenja, i način na koji naoružavate vojsku mora da bude u skladu sa mirovnom politikom. „Ne mogu agresivci i nacionalisti doprineti miru, to je suštinski problem“, rekao je Tadić i dodao da je problem u tome što „Vučić ne vidi u čemu nam je politika izvinjenja doprinela“.

„To je problem politike koju vodi, proći će još mnogo godina dok ne shvati zašto je politika izvinjenja važna. Problem je kad političar koji je doprinosio ratnom huškanju ne vidi da je politika izvinjenja potrebna kako bi se doprinelo normalizaciji odnosa“, istakao je Tadić. Оn je naveo  da je izvinjenje elementarna ljudska reakcija kao fundamentalni doprinos politici pomirenja, to nije nikakvo ponižavanje nacije.

Pitanje granica

Pitanje granica važno je i teško pitanje za obe zemlje, kazao je on, ali sličan dogovor današnjem o rešavanju tog pitanja već je napravljen tokom njegovog mandata sa vrhom Hvatske, kazao je Tadić, ali posle pomene vlasti dogovoreno nije sprovedeno.

Komentari  

0 #1 Ivana 12-02-2018 18:58
Hahahaha, ovaj Tadić je tagi-komičan :) Za vreme njegovog mandata je sve bilo mnoooogo gore i još uvek se oporavljamo... Pakost i sujeta su čudo... Histerija je prisutna u redovima ustaškog polusveta, tako da je Tadićeva priča bez smisla.
Prijavi administratoru

 

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

SRPSKI INFORMATIVNI PORTAL

Ono o čemu drugi ćute

mi nećemo.

Bez Uvrede. Bez Cenzure.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd